כל מי שעוסק בתחום של קידום אתרים, יודע כי קידום של אתרים רפואיים באינטרנט שונה מקידום של אתרים אחרים. אי שם בשנת 2018 גוגל הוציא עדכון המכונה ה"העדכון הרפואי", אשר פגע קשות באתרים רפואיים שונים, המספקים עצות רפואיות אך לא הצליחו לספק מספיק סימוכין לעצות האלו. למעשה, גוגל החליט להחמיר עם אתרים מסוג זה, היות והוא בודק בהם פרמטרים שונים, שכלל אינם נבדקים באתרים אחרים. באופן עקרוני, גוגל נחשב לאחד ממנועי החיפוש הפופולאריים ביותר בעולם הדיגיטל, קראו בהרחבה, הוא משמש מיליוני אנשים מכל רחבי העולם. ברגע שמישהו מקליד חיפוש בגוגל, מנוע החיפוש מחזיר לו את התוצאות הרלוונטיות ביותר עבורו. סדר הצגת התוצאות תלוי בפרמטרים שונים, כגון ההתאמה של האתר לנושא החיפוש, איכות האתר וכמות הקישורים האיכותיים שמובילים אליו.
כל מה שחשוב לדעת לגבי קידום של אתרים רפואיים באינטרנט
תפקידו של מקדם האתרים הוא לדחוף את האתר, שאותו הוא מקדם, במעלה רשימת התוצאות. ניתן לעשות זאת באמצעות אופטימיזציה של האתר עצמו ושל פרמטרים שונים המשפיעים על האלגוריתם של גוגל. עם זאת, כדאי לזכור כי בעוד שאתרים אחרים יכולים לספק מידע שיווקי, שיציג את המוצרים שלו בצורה חיובית שלאו דווקא מדויקת ב- 100 אחוז, אתר רפואי חייב לספק אך ורק מידע מוכח ומדויק. לכן חשוב שהתוכן באתר ייכתב על ידי כותב תוכן שמתמחה בתחום, במטרה להבטיח תוכן מקצועי בלבד. כמו כן, יש צורך לתכנן היטב את מילות המפתח שברצונכם לקדם, היות וישנן לא מעט מחלות, טיפולים והליכים רפואיים שונים, הנכתבים בצורות שונות ובעלי שמות דומים אך משמעויות שונות. כמו כן, כאשר עוסקים בקישורים איכותיים המובילים אל האתר, חשוב לעבוד אך ורק עם אתרים ברמה הגבוהה ביותר. גוגל מדרגת את איכות הקישור בהתאם לאתר שממנו הוא יצא, לכן אסור בשום אופן להתפשר על אתר בינוני. מומלץ למשל להיעזר באתר שמגיע מתחום הרפואה ולוותר על אתר העוסק בתרופות ביתיות.
לסיכום, קידום של אתרים רפואיים באינטרנט נחשב למסובך יותר, מאשר קידום של אתרים רגילים. אתרים רפואיים חייבים לפרסם תוכן אמין ורלוונטי, כולל סימוכין מתאימים למחקרים רפואיים או לכל מקור מידע מוסמך אחר. אתר שלא יקפיד על כך, יגלה את עצמו בתחתית רשימת התוצאות של גוגל. כמו כן, חשוב להקפיד על קישורים פנימיים באתר, אתר ברמה גבוהה, שעובד בצורה תקינה וכמובן הקפדה על מילות מפתח רלוונטיות שיעזרו למקד את החיפוש.