בניית אתרי מכירות לעסקים קטנים – כמה זה יכול לעלות לנו?
בעזרת פלטפורמות מגוונות, ניתן כיום להקים אתרי מכירות מעולים, שעובדים חזק. מכיוון שאפשר למכור אונליין אין ספור מוצרים, בהשקעה הרבה יותר קטנה ביחס לפתיחת חנות רגילה, בניית אתרי מכירות לעסקים קטנים מהווה פתרון נכון ופופולרי. והשאלה היא, כמה זה עולה.
איך עובדים נכון בתכנון עלויות
חשוב להבין שטווח העלויות בהקמת אתרי מכירות רחב מאוד. אפשר להקים אתרים כמעט באפס מחיר, אבל התוצאות בדרך כלל לא תהיינה משביעות רצון. אם רוצים להקים אתר יעיל, שנראה מיוחד (ולא גנרי), שלא צריך להשקיע הון בשינויים, תחזוקה ותיקונים אין סופיים, כדאי לבצע אפיון מעמיק, לאחר מכן ניתן לקבל הצעת מחיר עם כמה אפשרויות וחלופות, מחברה מקצועית לבניית אתרי מסחר.
ברגע שמגדירים שהמטרה היא בניית אתרי מכירות לעסקים קטנים, ברור שלא מכוונים לרף הכי גבוה של העלויות. כעסק קטן, לא מכוונים בשלב הזה להקים חנות עם מאות או אלפי דפים, שיכילו כמה וכמה מחלקות רחבות, אלפי מוצרים. בכדי שאפשר לדעת לאן מכוונים ולא להישאר באוויר, ניתן להיעזר בהגדרת צרכים ותיאום ציפיות שיעזרו לתמחר את בניית האתר, עם קבלת הצעת מחיר מקורבת.
תכנון העלויות יתבסס על אופי החנות, האם היא צריכה להעביר מסר יוקרתי מאוד או עממי, האם פונים לקהל יעד צעיר ודינאמי או שמדובר בקהל יעד מאוד מבוסס ובעל ציפיות מיוחדות. הגדירו האם אתם צריכים חנות בסיסית, האם רוצים לשלב בחנות מבצעים מיוחדים, קטלוג עשיר, מאמרי רעיונות או מאמרים מקצועיים, מערכי שיווק מתוחכמים (פופ אפים, בנדלים, מועדוני לקוחות). אפשרות נוספת תהיה לפנות לחברה של בניית אתרי מכירות לעסקים קטנים, לציין מה התקציב שתוכלו לעמוד בו, ולהבין מה אופי החנות שניתן יהיה להקים.