מהם כללי המיסוי על מסחר באינטרנט?
מסחר באינטרנט חייב בתשלומי מס על הרווח, בדיוק כמו עסקאות מכירה פיזיות שמתבצעות בקניון או בחנויות רחוב. אבל יש כללי מיסוי שונים עבור מסחר באינטרנט, וחשוב להכיר את ההבדלים על מנת לציית להוראות החוק וגם כדי לא לשלם מיסים גבוהים מדי. קראו בהרחבה על חוזים למסחר אלקטרוני באינטרנט!
באיזו מדינה אתם פועלים?
מכיוון שרשת האינטרנט יוצרת מרחב אחד לכל המדינות יש הנוטים לחשוב שחוקי המיסים של כל מדינה אינם חלים במקרה הזה. אבל זו טעות – בהחלט יש משמעות למדינה שבה אתם פועלים בצורה מקוונת. לא בהכרח אתם תשלמו מיסים למדינה שבה נוצרו רווחי המסחר האינטרנטי שלכם – זה נושא מורכב.
יש מדינות שיידרשו מכם לשלם פעמיים – גם במדינת הפקת הרווח וגם במדינת המקור שלכם. למקרה כזה למשל יש לפעול לפי אמנת כפל המס שנועדה בדיוק למקרים כאלו.
מיסוי על הכנסות מפרסום
פלטפורמות פרסום שונות גם מכניסות לבעלי עסקים רווחים, וגם על כך יש מיסוי. למשל מי שמתחזק בלוג שבו יש קישורים של מפרסמים שונים זכאי לתשלום בכל פעם שיש לחיצה על לינק במאמר בבלוג שלו. נשאלת השאלה כיצד נקבע שיעור המס ולאיזו מדינה יועבר המס, אם מדובר בבלוג בינלאומי.
כללי המיסוי על מסחר באינטרנט במקרה הזה מתייחסים לכך ועליכם לקבל ליווי משפטי מעו"ד דיני אינטרנט יעל הראל, אשר בקיאה בסוגיות ובעדכונים בתחום.
כללי המיסוי על מסחר באינטרנט גם מתייחסים לסיווג הכנסות – חשוב שהסיווג יהיה נכון על מנת שהמיסוי יתבצע בהתאם לשיעור המס המתאים לסיווג. חשוב גם לדעת כיצד מדווחים לרשויות המס על מיסוי ממסחר באינטרנט.
מומלץ לפנות לעו"ד דיני אינטרנט שהוא איש מקצוע שמכיר את סוגיות המיסוי, ויוכל לתת לכם מענה ספציפי לצרכים שלכם.